Tänk inte för långt fram

När man vill praktisera/studera utomlands har man en tendens att tänka alldeles för långt fram och glömma bort de saker som händer nu. GÖR INTE DET! Speciellt om du vill plugga. Avsluta dina kurser som du har hemma, annars har du ju inte chans att få åka.
  1. Gör en plan/tidsplan - Strukturera upp ditt liv. Det hjälper dig inte bara med skolan, extra jobbet etc utan du kan då se att du faktiskt har lediga dagar till att tillbringa med vänner eller pojkvännen.
  2. Följ planen - Det är ju en sak att göra den och en annan att följa den. Som man brukar säga, "Om man gör A så måste man göra B". Vad har du annars för nytta av den????
  3. Skapa "små"-mål - Man kan ju ibland tappa lusten på den här jäkla planerna. För att motverka det, skapa "små"-mål. Du blir glad när du har uppfyllt ett mål och du kommer känna dig mer motiverad att fortsätta!
  4. Påminn dig själv om ditt mål - Det är alltid bra att påminna sig själv om sitt slutgiltiga mål, vad du har tänkt att uppnå. Jag fick en digitalfotoram av pojkvännen som påminner mig vad jag kämpar för :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0