Till intervjun

Det är viktigt att kom ihåg att när du kommer till en intervju, så kan du inte gå dit tomhänt. Vad jag menar med "inte tomhänt" så betyder det inte att du ska ha med dig blommor och choklad till dem. Herregud, det gör man ju på dejter!
Nej, när det handlar om intervju ska du ha med dig 5 viktiga dokument:

  1. CV -
    Ha alltid med dig ett extra exemplar ifall den som intervjuar dig glömde, inte fick med sig det, har kvar det på sin dator eller liknande situationer. Du kommer då att se mer professionell ut.
    Dessutom kan CV:et hjälpa dig om du känner att du fastnar. Lägg fram pappret på bordet och hänvisa till CV:et. Det kan hjälpa dig "komma igång" igen.
  2. Personligt Brev -
    Precis som med CV så är det bra att ha en extra kopia med sig. Dock bör du kunna ditt personliga brev UTANTILL!
  3. Betyg -
    Många intervjuare/rekryterare vill se hur det har gått för dig i skolan fram tills nu, eller se vilka kunskaper du har för tillfället. Det finns inget sätt att undvika det här om du inte är helt stolt över dina betyg. Bara bita ihop och visa.
  4. Intyg -
    Om du har jobbat någon annanstans, ta med dig det intyg som du fick därifrån för att visa för intervjuaren/rekryteraren. Detta är ett bevis på att du har arbetat tidigare och vad du arbetade med där.
    Även här visar det att du är professionell, ambitiös och att du dessutom har framförhållning. De behövde inte fråga dig om det!
  5. Referenser -
    Oftast brukar de fråga om referenser, alltså kontaktuppgifter till din tidigare chef så att de kan få höra ifrån dem vad de tyckte om dina prestationer. 
    Ifall du redan har ett jobb, men du vill byta, säg till intervjuaren att du har glömt det dokumentet och att du skickar det till henne/honom så fort du kan. Detta ger dig lite mer tid att kanske förbereda din chef att du vill byta jobb.
Så det här är bra saker att ha med och visar att du VERKLIGEN är här för ett jobb och inte för att leka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0