Mys innan sömn

Nu sitter jag här och funderar på livet och mål innan det är dags att sova. Jag vet vad jag vill göra i mitt liv, men är jag redo för det? Är jag mogen nog att ge mig ut i världen, bo ensam på en plats där engelska inte är modersmålet, tvätta kläder själv (aldrig gjort) och lära mig en storstad där befolkningsantalet är lika stort som hela Sveriges! Kommer jag att klara av att jag kanske kommer vara ensam första månaden, att jag inte hinner lära känna andra svenskar där. Det är otroligt många frågor som också är svåra att besvara.
Det enda jag kan göra är att förberedda mig så gott som möjligt.
  1. Ta reda på så mycket information om staden som möjligt
  2. Hitta svenska organisationer (exempel Young Proffesionals)
  3. Lära mig kinesiska
  4. Lära mig tvätta
Det här är vad jag bland annat behöver lära mig...listan är nog 1km lång.
"Är det värt det?" Det är vad jag tänker just nu med min Baileys och dator.
Då insåg jag att jag tänker för fort. Jag måste ju först och främst få ett jobb innan jag ens kan ta ett sådant beslut! Jag måste lugna ned mig och ta ett steg i taget och fortsätta filosofera över mina känslor.

Det var en lång en...

Flöjt.....hahaha, vad trodde ni egentligen! ;)

What's so special about Åhléns?

Jag fattar verkligen inte det....jag är lika fascinerad när jag ser hur många det är där inne. Dem har ju ingenting snnyggt!!!
Väskorna ser "cheap" ut och är inte heller gjort av något speciellt bra kvalité.
Skorna måste jag säga är helt okej

Yes! Trendgruppen!

Nu fick jag svar! Jag ska från och med idag jobba hos dem varje fredag 10-17. Toppen! Nu kan jag få lära mig inför framtiden. Jag måste vara som en svamp och suga upp all information som ges! Plus att det här är bra för cv:et ;) Då kan få praktik lättare nästa sommar, YAI!!!!

De är så trevliga

Jag kunde inte hålla mig så jag mailade ett företag som är svenskt och har ett kontor i Hong Kong. Gud va dem är trevliga! Jag fick svar jättefort och de sa att de skulle kolla upp åt mig om de erbjuder praktik. Wow! Bra början måse jag säga!

Kinesiska tal och skrift

Jag hittade en distanskurs i kinesiska (Kinesiska i tal och skrift I) som jag tänkt ta i höst. Fan va synd att det inte går nåt under sommaren. Det hade varit mycket bättre!


Så mycket kvar att lära

När jag tittar på jobbansökan utomlands, så inser jag att jag har mycket att lära. Det som jag behöver lära mig dessutom kommer börja i höst! Det är ju jättebra! Då är allt fortfarande "färskt" när (eller mer "om") jag kommer dit och praktiserar. Tummen upp!
Nu är det bara att vänta till augusti då jakten och terroriseringen av företagen börjar!

Uppmuntrad

Efter att ha fått ett inlägg från Sara (hon med den bra bloggen http://youngmarketer.blogg.se/2011/february/underbar-blogg.html) Så känner jag mig ännu mer motiverad att hitta en praktik i Shanghai. Just nu försöker jag hitta hemsidor där jag kan hitta företag som kan ha praktik och så lägger jag inte dem i ett Excel-ark. Det kommer att bli lättare i augusti-september att skicka förfrågan då. :)

Underbar blogg

Jag måste rekommendera en jättebra blogg för er som är lika intresserad av att jobba/praktisera i Shanghai.
Bloggerskan heter Sara, och hon berättar bland annat om sin vardag, jobb och kulturen i Shanghai. Jättespännande!
Titta in där och läs!!!! http://lifeinshanghai.blogg.se/

Trassel

Just kommit hem från bio med pojkvännen. Vi såg Tangled, även kallad Trassel på svenska.
Gud va bra den var!!!!! Rekommenderar!!!!

Svårt att hitta jobb...

i Shanghai, hmmm.....jag kommer väl få tillbringa hela sommaren med att leta.....oj oj oj....

Shanghai?

Gud, nu har jag blivit sugen på Shanghai också....för jobb då nästa sommar.
Så nu är det satsning på Hong Kong och Shanghai!
Måste tänka ut fördelar och nackdelar med städerna.....
Shanghai, fördelar: Billigt (både mat och hus), kul nattliv, YP (young proffesionals - organisation så svenskar träffar varandra)
Shanghai nackdelar: Kan inte så bra engelska
Hong Kong fördelar: Kan lokalisera mig bättre där, Människor pratar engelska, kul nattliv, SWEA (liknande YP)
Hong Kong nackdelar: Dyrt (boende och drinkar ute)

 

Det här är det jag kommer på nu, kommer säkert hitta mer när jag forskar runt

Lugn helg

Det här är det jag har längtat efter, en lugn helg! Yai! :) Så lycklig!
Sitter hemma hos pojkvännen som gör frukost åt oss, vilken ängel! <3

Clinic Divine

Nu har jag gjort månadens vaxning. Dem är så jäkla duktiga där! Och trevliga och framför allt fräscht!!! Me like!!!

Tänk inte för långt fram

När man vill praktisera/studera utomlands har man en tendens att tänka alldeles för långt fram och glömma bort de saker som händer nu. GÖR INTE DET! Speciellt om du vill plugga. Avsluta dina kurser som du har hemma, annars har du ju inte chans att få åka.
  1. Gör en plan/tidsplan - Strukturera upp ditt liv. Det hjälper dig inte bara med skolan, extra jobbet etc utan du kan då se att du faktiskt har lediga dagar till att tillbringa med vänner eller pojkvännen.
  2. Följ planen - Det är ju en sak att göra den och en annan att följa den. Som man brukar säga, "Om man gör A så måste man göra B". Vad har du annars för nytta av den????
  3. Skapa "små"-mål - Man kan ju ibland tappa lusten på den här jäkla planerna. För att motverka det, skapa "små"-mål. Du blir glad när du har uppfyllt ett mål och du kommer känna dig mer motiverad att fortsätta!
  4. Påminn dig själv om ditt mål - Det är alltid bra att påminna sig själv om sitt slutgiltiga mål, vad du har tänkt att uppnå. Jag fick en digitalfotoram av pojkvännen som påminner mig vad jag kämpar för :)

Längtar till FREDAG!

Åh jag är så lycklig! Nu är det bara roliga kurser den här terminen <3
Första kursen är Varumärkesstrategi, då ska jag ha bland annat den här boken:
Och sen är det Strategisk kommunikation. Där får jag lära mig bland annat retorik, PR :)
Åh jag längtar till på fredag!!!!

Tuff resa

Tro inte att "resan" till en praktik/jobb är lätt. Den är lång, besvärlig, tröttsam, deprimerande, men samtidigt lärorik och spännande. Du kommer att uppleva många känslor under vägen.
Dock beror det på vart du vill jobba. Vill du vara kvar i Sverige eller försöka lyckan utomlands?
Du kommer få många nej, få intervjuer och inte många av dem kontaktar dig igen. Men ge inte upp!! Om du skriver ett riktigt bra Personligt Brev kan du komma långt!
Vad som är viktigt att veta är om du söker utomlands, så var förberedd på att de kan ringa ocb be om en intervju dagen efter. Det blir ju problem för dig då du kanske inte hinner dit (pga att det är för långt bort). Försök då att förhandla om en ny tid, alternativ göra en skype/telefon intervju.


Håll dig uppdaterad

Vad som är viktigt att när du letar efter praktik/jobb är att hålla sig uppdaterad.
  1. Ha koll på vad som händer i Marknadsföringsvärlden - Sök runt på internet så hittar du all möjlig information
  2. Gå in och titta på företagens hemsidor regelbundet - Det är alltid ett plus att veta vad de håller på med och derad senaste projekt
  3. Utmana dig själv - Det är alltid bra att "öva" sin marknadsföring. Det kan vara svårt ibland men du måste försöka att "push yourself to the edge" för att på så sätt lära dig nya saker. Ge inte upp för lätt!

Mandarin?

Verkar som om jag behöver lära mig mandarin om jag vill nå mina mål. När ska jag hinna med det????


Framtida köp

Är så sugen på nya kläder, behöver bland annat jobbkläder, har ingen riktigt bra kavaj.
Allt från Filippa K förutom skon (Zara) och armbandet (Hermes).
Jag kan ju i alla fall bocka av en av grejerna (Hermes armband).
Kavaj 2500kr
Skjorta 1500kr
Byxor 1900kr
Skor vet ej pris
Ska inhandlas på tisdag, I like!

Tenta över

Gud det här är nog den bästa dagen i mitt liv, det är ÖVER, no more!!! Hahahahhaha! Fast....om jag får omtenta....då ligger jag risigt till.........Men så ska vi inte tänka nu! Idag ska jag bara dega och försvinna in i mina tankar :)

TENTA DAG!

PANIK!!! NU GÅR JAG TILL SKOLAN, ÖNSKA MIG LYCKA TILL!!!

Utomlandsstudier

Som ni vet så är en av mina mål att få studera utomlands. Nu när jag sitter här i min säng så kom jag på "Ah! Det har jag inte berättat om! Inte bra"
Så jag tänkte att det här är ett bra tillfälle att prata om det! :)
Att få möjligheten att få studera utomlands är ju en otroligt rolig, spännande och utvecklande erfarenhet. Du får uppleva en ny miljö, ny kultur och ny skolmiljö.
Vad som är viktigt att veta - och lika bra att förstå från början - är att vägen dit är svår och full med motgångar.
Du kan studera utomlands på två sätt:
  1. Via ditt universitet - de har flera avtal med universitet från hela världen och utbildningen kostar ingenting. Stockholm Universitet (t.ex.) har avtal med 489 universitet.
  2. På egen hand - Det här är väl en något lättare process men här får du betala för utbildningen själv, och den är JÄTTEDYR vart du än åker. Gå in på www.studera.nu för mer information.
Titta på ditt universitets hemsida om deras avtal och vad de "vill ha" utav dig. Det är VÄLDIGT viktigt att börja därifrån och vara UTE I GOD TID! Fråga om hjälp av en studievägledare. De "har varit med förr" och hjälpa dig med att få kontakt med de universitet du vill gå på.
Det är även viktigt att se ett universitets "rykte" för att se till att man går på en bra skola. Jag rekommenderar den här sidan: http://www.topuniversities.com Här hittar du rankning på alla universitet och du kan söka efter universitet som har det ämne du vill studera, SUPER!
Det här är del1 av Utomlandsstudier, mer kommer snart!

Outlet Barkarby

Det är väldigt mycket reklam för outleten i Barkarby nuförtiden på tv.
Vill bara säga att jag verkligen rekommenderar outleten om ni gillar bland annat Whyred, Filippa K och Acne till riktigt bra priser!!

15 timmar kvar...

till tentan!! Gaaah! Panik!!!! Jag måste ju sova snart :( Då hinner jag inte plugga länge till....typ....4timmar till MAX! :S

NY LOGGA!

YOU LIKE????
Tänkte att den ska väl representera vad jag vill göra med mitt liv. :) Och vad jag tycker om!
Armbandet = ska stå för saker jag tycker om, kläder osv.
Jag= min vardag just nu
Böcker= min dröm och utbildning - marknadsförare :)
Bakgrunden= Bild från Hong Kong, där jag vill studera och jobba i framtiden :) (Vill jovva lite överallt i världen men jag vill börja där)

Vad gjorde vi innan...

Family guy!!! Det är ju så underbart bra!!!!! <3<3
Här är en bra hemsida om du vill se på Family Guy:
http://www.watch-familyguy-online.com/

Arbete Utomlands, fler länkar

Här är fler hemsidor som kan hjälpa er i praktiksökandet (både för marknadsförare och andra yrken)
http://www.goabroad.com/
http://www.internshipprograms.com
http://www.absoluteinternship.com
http://www.europlacement.com

Hermes!

Köpt ett nytt armband idag som jag har velat ha JÄTTELÄNGE!!!
Den ursnygga förpackningen!
Och här är det! Det fina armbandet på min handled! :) :)
Kostade 5 900kr men kassörskan skrev fel så jag fick den för 4 900kr. Jackpott!!!!

Snabbt stabilt och jättejättebra

Ja, vad mer kan man säga. Reklamen är jättejättebra måste jag säga som en vanlig tv-tittare.
Men som marknadsförare måste jag undra om det är rätt målgrupp dem skickar det här till. Den här "techno"-rytmen är något som den yngre generationen känner till, och kanske inte de som köper, utan deras föräldrar.
De kanske har riktat sig fel, eller?

Arbete Utomlands

Här är lite hemsidor där du kan hitta arbete/praktik i Sverige och utomlands :)

 

http://www.jobbautomlands.se/

 

http://www.rekryteringskanalen.se/

 

https://www.praktikplatsen.se/PraktikplatsenWeb/Index.aspx

Var ute i god tid

Vad som är viktigt när man letar efter jobb och framför allt praktik, är att vara UTE I GOD TID!
Speciellt om du vill jobba/praktisera utomlands. De brukar ha sina arbetsintervjuer tidigare än vad vi har i Sverige.

 

Kontakta det företag du vill jobba för i ganska tidigt skede (tidigare än om du hade ansökt i Sverige), annars kommer du stå arbetslös i sommar ;)

 

I Sverige börjar du ansöka i mitten av februari
Utomlands ska du nog kontakta företaget i oktober/november då de flesta börjar rekrytera i december

 


Kvällskursen - fjärde lektion

Gick hem tidigare för jag var så jäkla trött, men vi lärde oss i varje fall retushering och ta bort "röda ögon" :)
Hihi, ser lite roligt ut att alla har samma bild, vi är alla stalkers!!! xD

Mina vänner

Mina vänner för idag!!! Dem här hjälpte mig genom min pluggdag! Snart är det över, herregud va skönt!

En trött Alexia hoppar i sängs

Dags att sova sova sova! Ska upp tidigt imorgon för en föreläsning, sen plugg til tenta och sist (men inte minst) Layout- och Bildbehandlingskurs! :) Mycket framför mig! Måste plugga hårt till tentan, bara 4dagar kvaR!!!!

Fortfarande vinter....

Jag som hoppades på att våren var på väg, men efter att ha sett det här har jag accepterat vintern....

Sminkväska

Uppdaterat min sminkväska. Blev en Marc Jacobs. Hihi, ser ut som en nyckelpiga :P

F***plugg fortsätter

Nu börjar jag verkligen tröttna på att plugga den här ekonomin. Bajs grejer säger jag!
Men jag måste säga att anteckningarna ser jäkligt bra ut, hihi!

Iväg till skolan

Det var lättare att plugga i skolan så jag åker dit. Ses snart!

Kan inte sova.....

Fick just plötslig panik inför tentan....tror att det är för att jag inte pluggat så hårt som jag borde ha kunnat....måste kämpa på idag!!! och måste sova NU!!!!

Guilty

Fick en parfym av mamma för några dagar sedan. Den heter Guilty från Gucci. Luktar supergott! Rekommenderar!!!!

Bloglovin'

Tänkte att jag skulle testa det här, få se hur det går :)
Följ min blogg med bloglovin

Plugga ALDRIG hemma

Ett jäkligt bra tips som jag tror att alla egentligen vet om men vill inte erkänna. PLUGGA ALDRIG HEMMA!
Det finns för mycket saker att göra, titta på tv, hålla på med datorn, snacka med familjen eller som jag brukar göra, börja baka. INTE BRA INTE BRA!!!!


Lugn dag hemma

En mysig dag hemma......med plugg! :( Jag gråter inombords!!!!

Efterrätt

Åt en supergod efterrätt som min mamma gjorde. Onyttig själklart, men supergod!!!
Ser kanske inte så god ut här, men hon hade gjort den superfin. Min mobilkamera är bara dålig, haha!

Äntligen svar!

Nu fick jag svar från Trendgruppen!!!!
De bad först om ursäkt att de hade varit så sena på att svara, tydligen hade de varit borta på affärsresa. Så dem är väl lite halvt förlåtna :P
De frågade vilka dagar jag kan jobba och att jag skulle "komma tillbaka" om det. Yai!!!!
Jag kommer inte få betalt där men det är jäkligt bra för CV:et och det kommer att hjälpa mig att hitta en praktik inför nästa sommar :)
Livet ser riktigt ljust ut för tillfället! Hoppas att det fortsätter så här :)

Extra jobb kirrat!

Yai! Ett jobb klart och sommarjobb på det! :) Alla är väldigt trevliga så jag helt klart att trivas.
Så jag haltade hemåt.
Fina Stockholm. Även i dimma och snö är du vackrast <3
Men snön kan få smälta bort nu tycker jag!!!!
Det här trodde jag aldrig att jag skulle få se en vinterdag i Stockholm, TURISTER! Tror att det är kineser eller koreaner. Det är ju superbra! Go Sverige!
Så jag fick jag se att det fanns hopp om livet. Lite sol och molnen börjar försvinna. Våren är kanske på väg trots allt? ;)

Extra jobb - Bank

Nu ska jag iväg till banken (jobbade där i somras) för de vill att jag arbetar extra. Kul! Få in lite pengar! :)
Dock har jag inte hört från Trendgruppen, taskigt! Jag har verkligen gjort ett jättebra jobb hos dem och de har sagt "va duktig du är" och bla bla bla, men NADA! Oförskämt!!!!

Kvällskurs - Tredje Lektionen

Hade kvällskurs idag, vilket är anledningen till at jag bloggar så sent ;D
Vi lärde oss lite av allt i Photoshop - ta bort skuggor och sånt. Intressant men lite segt, plus att läraren blev varje gång man inte förstog nåt. Dramaqueen.....
Han sitter ner där till höger.
Min datormskärm, har just fixat till den här bilden :)

Plugg till max!

Idag bestämde jag mig för att plugga ordentligt! Satt mig i ett "tystrum" där man kan sitta och få lugn och ro :)
Det tysta rummet. Tycke rbara synd om killen som kom med i bilden för han såg så orolig ut när jag tog foto med mobilen, haha!
Tenta nästa torsdag!!!!! Gahhh!!!
Hatar finansiering och allt som är Ekonomi.
Min nya bästa vän = kryckan!

Moget Sthlm...

Asså jag blir så irriterad på Sthlm-bor. Om ni hela tiden ska tjata om hur tunnelbana är så "ofräsch", SLUTA GÖRA DEN OFRÄSCH!
De här fick jag sitta bredvid när jag åkte med pojkvännen till Universitetet.
Kladdkaka smetad över hela fönstret. Moget att göra det liksom.
Skärpning STHLM!

Pojkvännen <3

Åkte i taxi hem till pojkvännen igår snu ligger jag i sängen och tittar på honom när han sover, HAN ÄR SÅ SÖT! Han håller om mig som om jag skulle springa ifrån honom :)
Söting, älskar dig! <3

Distanskurs - Uppgift klar!

Äntligen är det klart! Uppgiften var som sagt att skapa visitkort till en låssmed och en florist.
Här är dem!
Vad tycks?

Mätning efter en månad!

Nu var det äntligen dags att mäta sig. Efter en månads tid av gym så måste det har blivit något resultat....
Och det är skillnad!
Innan
Midja 77
Stuss 104 (det är lilla rumpan, där man är som störst)
Lår 62
Arm 28,5
Nu
Midja 74,5
Stuss 103
Lår 64
Arm 27,5
Liten skillnad eller hur? :)
Men jag har blivit större om låren??? Måste vara för att jag får muskler då....eller?????

Plugg går SLOOWWWW

Herregud, det känns inte som det går alls framåt med plugget, OCH TENTAN ÄR NÄSTA TORSDAG!!! :S
Panik! Plus att jag inte är klar med min distanskurs uppgift heller som ska vara inlämnad IMORGON! CRAP!
(http://youngmarketer.blogg.se/2011/february/forsta-uppgift.html#comment Inlägget)
Försökte måla anteckningarna men det gav ingenting, tips?

Packman <3

Fick present av pojkvännen igår. Jag sa att vi inte skulle ge varandra, men han sa att han bara var tvungen att köpa den. Och jag förstår varför. Jag har tittat på den här jättelänge men den har alltid varit slusåld.
Min Packman-spargris!
Visst är den SÖT!

Kvällskursen - andra lektionen

Hade min kvällskurs (Layout och Bildbehandling) Det var faktiskt intressant! Just nu handlar det mest om Photoshop och vår lärare ger jättebra tips och knep. I like!
Plus att han är ganska söt, BONUS! Måste ta bild på honom nästa gång, nu blev det bara en bild på när jag drog mig hemåt från klassrummet. Bajs för mitt dumma knä!!!!!
Dags att hitta en taxi så att jag kan komma hem!

TrÖtT!!!!

Så här blir anteckningarna när man börjar bli trött!
Det här ser fortfarande någorlunda okej ut. Synd att jag inte tog foto där jag VERKLIGEN somnar, haha!

Mitt nya hatobjekt, kryckor

Idag gick jag med kryckor till skolan. Usch det va det värsta någonsin!!!!!
Jag har för fan blåsor på mina händer! AJJJ!!!
Energin i kroppen är helt gone också. Det var ju en haldags workout liksom. USCH USCH USCH!
Jag säger bara det, va försiktiga ute så att ni inte blir som jag!

Mys med pojkvän

Snart kommer pojkvännen J över, så ska vi bara ta det lugnt och mysa. Så nu måste jag plugga ikapp så att hinner göra det också! :P Bajs!

Panik

Asså jag orkar inte längre! Jag vill verkligen inte ha den här tentan! Varför utsätter livet mig för sånt här! Jag hatar ekonomi!!!!!!

Alla hjärtans dag

Hahah! Har totalt glömt bort det här men glad alla hjärtans dag på er alla!
Min pojkvän och jag firar inte det här så mycket för vi tycker inte att det är något speciellt men jag kan fortfarande gratulera er andra! Hoppas ni har haft en bra dag!

Besviken på Filippa K

Har just tittat på Filippa K:s nya kollektion och jag måste säga att jag är ltie besviken. Ingenting nytt! Samma stuk på allt!
Såg en fin klänning men det är typ det. OCH JAG SOM ÄLSKAR FILIPPA K!!!
Fast det kanske är bra, då sparar jag pengar :P
http://collection.filippa-k.com/woman/dresses/visc-lycra-strap-belt-dress

Inget svar

Mailade Trendgruppen i fredags om att vi borde ha ett möte om villkoren för att jag arbetar hos dem....men inget svar! Lite oartigt tycker jag, med tanke på att jag vet att de brukar svara fort!!! Hmmmmm........

Fast i sängen...

Efter mitt fina "fyllo-spagat-fallande" så har jag fortfarande ont. För tillfället hoppar jag på ett ben :p
Det enda som är bra med det här är väl att jag inte kommer undan min pluggning, HAHAHA'!

Hahahha_!

Såg just det här, PRICELESS!
http://www.youtube.com/watch?v=CvCx2BvjVVg&feature=player_embedded

Skype <3

Vad gjorde man innan skype? I dunno! Skype är ett mirakel <3

Kvällen

Åh va kul det var! Först var vi hos Lena som hade inflyttningsfesten (present blev en succé för hon älskar tydligen doftljus).
Sen drog vi på discobowling!
Hahah! Vad man är dålig när man är full asså! Men jag fick in en strike i alla fall! :)
Sen skulle alla in och festa, jag var inte supersugen så jag följde med in till stan med dem och drog sen hem. Dock skulle vi springa till och plötsligt ramlar jag....I SPAGAT! Aj!!!!!
Och nu känner jag av det dagen efter. Hörger knä är totalt uppsvullnat och jag går på kryckor. Kul.....kul......

To tha partay!

Nu hoppar jag iväg!
Kommer inte följa med på utgången sen så ni får en tidig uppdatering av vad som hände!
byebye!

Ut på stan

Gick ut lite fort på stan för att köpa en inflyttningspresent till en vän. Gud va svårt det var att välja något, det tog evigheter!
Slutade med att jag gick och tittade på kläder en stund, haha! Jag blev så glad över att se HMs skyltfönster, bara vår och sommar inspirerat! Yai!
Till slut tog jag mig i kragen och försökte komma på nåt bra. Det blev till slut två doftljus från Lagerhaus, älskar Lagerhaus!!!!!

Pepptalk av pappi

Jag gick till pappa idag och berättade om min "zero-pluggmotivation". Han gav mig en av sina pepptalks som brukar fungera men det gick verkligen inte. Förstår inte vad som är fel med mig den här veckan. Superkonstigt...jag måste skärpa till mig!

Första uppgift

Fått min på min distanskurs.
Jag ska designa visitkort för låssmed och florist!
Första delen av uppgiften är att skapa loggan och den andra själva visitkortet, spännande!
Jag lägger upp dem sen och visar hur det blev :)

Nedladdning

Är hemma hos pojkvännen nu som laddar ned Illustrator och Indesign till mig. Vem har en sån gullig pojkvän som gör ALLT för en? JAG!
Medan det håller på att laddas ned så gör han middag också. Grillat fläskfilé med grönsaker, en av mina favoriter! Sen blir det mina favoritpopcorn. Va härligt det är att vara älskad!
J+A = SANT!

Men hallå!

Och gissa vad som händer när man äntligen kom fram till skolan? INGEN FÖRELÄSNING! VA FAN!
Här börjar alla gå härifrån, precis som jag gör!
Testade Illustrator och "tog ut mina känslor". :P

Layout- och Bildbehandling första!

Nu går jag iväg till min första lektion! See ya, wouldn't wanna be ya!

Pluggsug= NOLL

Herregud jag har inte pluggat någonting idag! Inte bra! Jag måste göra det! :S
Varför har jag ingen motivation! :'(

Snö!

Herregud! Man går upp ur sängen och tittar ut ur fönstret, vad ser man? SNÖ! Jäkla snö, FÖRSVINN NU! JAG VILL HA KJOL!

Måste sluta tänka för långt fram!

Nu har jag fastnat på utomlandsuniversitet igen! Skit också! Jag måste verkligen sluta! Jag kommer inte vara utomlands förrän om två år typ!....Om jag inte hittar internship utomlands till nästa sommar......MÅSTE SPANA!!!!

Ingefärste

Nu när man sitter hemma i kylan så kan det vara lite gott med något varmt. Jag drick ingefärste, MUMS!
Det enda du behöver är:
Ingefära
Citron
Honung
Vatten.
Värm vattnet, riv ingefäran och lägg i koppen och pressa 1/4 citron i koppen. Häll i vattnet och sedan honung. Klart och underbart!!!!!

Framtiden

Jag har talat med många av mina programkompisar den här veckan om framtiden. Vad ska ni välja för specialisering nästa höst (vi får välja att antingen få kandidat i "Data- och Systemvetenskap" eller "Reklam och Pr")? Vad ska ni göra när ni är klara med utbildningen?
Och jag är så glad över alla svar! Ingen har tittat vidare på Master! Yai! Mindre competition! :P Många ska ta vanliga kurser för att komplettera det här programmet, eller börjar jobba direkt.
Det kanske är hemskt av mig att tycka så men jag måste tänka på mig själv. Det ger mig större chans att komma in! Jag hoppas hoppas hoppas!

Grupparbete

Var i skolan idag och gjorde grupparbete. Jag har en skitkul grupp så vi skrattar och skämtar runt men samtidigt seriösa när det behövs!
Här är vår fina lappar! Det blev 25st, vilket tydligen är ganska mycket :)
Sen var det lunchdags! Grillad lax med grönsaker och lite matyoghurt, MUMS!!!!
Och så tittade vi deprimerande ut ur fönstret, där vi såg hur det blev bara mer och mer snö.....BAJS!!!!

Check In Bilder

Check In är ett event där 10 okända designers får visa sina produkter. Väldigt spännande!
Kvällen blev otroligt lyckad! Massor med människor var där.

Check In

Ikväll ska jag på ett event som heter Check In på regeringsgatan. Spännande!
Lägger upp bilder när jag kommer tillbaka! Byebye!

Pluggdag

Idag är en jobbig pluggdag med tråkig ekonomi.....BLÄÄÄ!!!
Varför utsätter jag mig själv för det här :'(

Not a pannkaksvirgin anymore

Gjorde pannkakor helt själv för första gång igår! Är ltie smått stolt över mig själv faktiskt.
Det var ganska svårt i början, för man vet ju inte hur varm plattan är.
Första pannkakan!
Men efter några gånger fick man ju in rutinen! Då blev dem riktigt bra!
Lyckad pannkaka!
Ett fint ögonblick som måste fotas tänkte jag! ;P

Igår

Jag var ju för trött för att skriva vad osm hände igår men här kommer uppdateringen. :)
Igår var det en heldagsjobb hos Trendgruppen. Jag var på två event.
Dagen började på Clarion Sign Hotel
Där hade de ett event som hette Norway Now.
Norska designers får under Design veckan visa vad dem går för! :)
Så där var jag och hjälpte så att allt gick rätt till.
Sen var det bara att åka iväg till Fotografiska museet för nästa event, nylansering av möbler från Lammhults! :O
Hoppsan!
Det var inte lite arbete som behövdes göras, men vi lyckades! Yai!
Här är lite bilder av kvällen:
Bordet

Besviken

Är ltie besviken på mig idag. Klockan 16.00 skulle min kvällskurs börja, och gissa vem som inte är där?
Bajs! Jag är sur på mig själv men samtidigt är jag så trött efter igår och idag att jag kände att jag inte orkade.
Men det är en till lektion på torsdag så den ska jga gå på! :)

Trött

Kom just hem efter lång jobbdag på Trendgruppen. Berättar mer imorgon :)

Inför imorgon

Stor dag imorgon! Och då måste man ju se bra ut ;)
Har just målat naglarna. De blev svarta för att de ska vara snygga till min outfit.
Nice!
Klädseln imorgon blir en Filippa K - omlottklänning - och svarta stövlar. Enkelt, stilrent men samtidigt något som går att jobba i. Jag tror det blir bra med tanke på att min kollega sa att det skulle vara journalister överallt!!!
Spännande!!!

The Nanny - freak

Jag älskar The Nanny!
Det var en av mina favoritprogram när jag var liten :)
Love it!

Mätning

Nästa vecka har det gått en månad sen jag började träna! :O
Helt otroligt att jag har orkat röra på mitt fläsk i en månad. Jag är själv i chocktillstånd.
Samtidigt är jag lite nervös. Förhoppningsvis har jag gått ned i vikt. *håller tummarna*
(inte mina fingrar)

Hur man får bra referenser

När du är på jobbet är det självklart att du ska göra ditt bästa!
Här är lite punkter:
  • Gör allt ordentligt
    Kom ihåg att alla arbetsuppgifter du får måste tas seriöst och göras ordentligt, även om det kanske bara handlar om att vika papper
  • Var effektiv
    Det kan vara ganska svårt att vara ordentlig och samtidigt snabb. Försök att göra det i din takt, fast någorlunda snabbare. Du behöver (t.ex.) inte prata med dina kollegor samtidigt (det får dig att jobba snabbare). Kör "ditt race"
  • Uppmärksam
    Som vid "vika papper" exemplet, så är det viktigt att vara uppmärksam. I detta fall menar jag exempelvis att pappret har "blivit fult", stavfel (gällande inbjudningar) osv. Detta uppskattas verkligen ENORMT och får dina chefer att se att du kan göra större jobb där det krävs att man är NOGGRANN.
  • Fråga ALLTID om det finns mer att göra
    Det är alltid ett plus i kanten att visa engagemang. När du är klar med din arbetsuppgift, gå direkt till din chef, visa resultatet och be om en ny uppgift. På det sättet ser de att du verkligen är där för att lära dig och arbeta.
Det här var kanske lite uppenbara punkter, men samtidigt är de viktiga att ha i åtanke!

Time to let go

Vad som kan vara svårt, när man väl ha hittat en praktik, då är det dags att släppa letande.
Efter att man har letat runt så "vänjer man sig" och har en tendens att fortsätta leta efter att ha fått ett jobb. GÖR INTE DET!
Det kan få dig att bli ofokuserad på den praktik du har fått vilket kan göra att du börjar på ruta 1 igen, letar efter jobb.
Gör ditt absolut bästa på praktiken. Det kommer ge dig bra referenser till nästa jobbansökning.

Tillbaka!

Gud va härligt det är att vara tillbaka i Sverige! Borta bra men hemma bäst som sagt! :)

Elin Kling för HM

Ja det låter ganska spännande! Hon har utgått ifrån mitt favoritord "enkelt". I like! Måste titta till HM när jag kommer hem!

Kanske en bruna?

Jag kan faktiskt känna att solen har tagit litegrann. Va hemskt, jag kommer se ut som en tvättbjörn när jag går till Trendgruppen på måndag!
Visst är jag snygg?

RSS 2.0